Otvorene prijave za radionice "Korak do filma"

mradenovic

251020211635203522.jpeg

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu učenicima srednjih škola. Polaznici će od studenog do prosinca u prostorijama Kino kluba Sisak učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma.

Voditelji radionica bit će Teo Vukšan, uz asistenciju voditelja projekta Matije Holjevca i projektne asistentice Laure Prpić koji će svoje znanje i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma.

Konačni produkt radionica odnosno cilj je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a i aplicirat će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe naše.

Prijaviti se možete do 5.11.2020. putem službene stranice Kino kluba Sisak, službene Facebook stranice kluba ili na broj mobitela 099 591 5656. Osim učenika srednjih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više, te i sami kasnije pokrenuti filmske družine u svojim školama. Prva radionica održat će se 14. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2 u jutarnjim satima.

Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo buduće filmaše s novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije.

najčitanije