Otvorena Središnja knjižnica Bošnjaka Hrvatske u Sisku

st

271020211635293862.jpeg

[justified_image_grid preset=10 lightbox=prettyphoto orderby=title_asc limit=3 ng_gallery=8 ng_count=no ng_description=no]

U Odjelu Caprag Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ jučer je otvorena Središnja knjižnica Bošnjaka Hrvatske. Sisak se time svrstava među deset gradova u Hrvatskoj koji imaju središnju knjižnicu neke nacionalne manjine.

„ Ovo je važan događaj za naš grad, ne samo u kontekstu promicanja čitanja knjige i kulturnih vrijednosti, nego i u kontekstu bošnjačke manjine koja svakodnevno obogaćuje život ovoga grada.“, rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, prilikom otvorenja knjižnice.

S ciljem privlačenja što većeg broja donatora, koji bi pripomogli obogaćivanju fonda, nakon otvorenja knjižnica je promovirana kulturno umjetničkim programom u Društvenom domu INA Rafinerije nafte Sisak, uz nastupe bošnjačkih kulturnih udruga. Poseban gost Donatorske večeri bio je pjesnik Enes Kišević koji je otvorio program prigodnim stihovima.

Donatorska konferencija, kojoj je prisustvovalo i izaslanstvo gradskog vijeća grada Sarajeva, održana je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

najčitanije