Otvorena izložba karikatura

imp

Sisački Gradski muzej domaćin je Prve međunarodne izložbe karikatura u Sisku “MIKS 2015” na temu “Jazz & Blues”. Odlična je to uvertira u ovogodišnji 10. Siscia open jazz & blues festival.

Posao organizatora prilikom postavljanja ove prve izložbe karikatura nije bio nimalo lak. Na natječaj se odazvalo 218 autora iz 55 zemalja koji su ukupno poslali 481 rad. Za izložbu je izabrano njih 66, a od tih 66 karikatura izabrane su i tri najbolje.

Prvu nagradu dobio je Andrei Popov iz Rusije, drugu Valentinu Dubininu, također iz Rusije, a treću Alrezi Pakdelu iz Irana.

Dodijeljeno je i pet posebnih priznanja MIKS-a , a proglašeni su i dobitnici posebnih priznanja koje su dodijelili međunarodni časopisi Fenamizah (Turska) i Good Humor Party (Poljska).

Posebna priznanja MIKS-a dobili su: Roko Idžojtić – Hrvatska, Zoran Petrović – Njemačka, Arash Foroughi – Iran, Nikola Angelkoski –Makedonija i Oleksy Kustovsky (Kusto) – Ukrajina

Festival karikatura promoviran je u mnogim svjetskim časopisima koji se bave tom vrstom umjetnosti, što je odlična reklama za Sisak i županiju. Ovo je kažu organiaztori  dokaz da je s malo sredstava moguće napraviti svjetsko događanje, a u nekim je američkim medijim ovaj festival uvršten i u 2000 najznačajnijih događaja ove godine.

Izložbu karikatura u Gradskom muzeju Sisak možete pogledati do 1.kolovoza.

[justified_image_grid facebook_id=1410232805905452 facebook_album=1598749593720438]

najčitanije