Održano 4. Nacionalno natjecanje u čitanju naglas: Sari Roginić nagrada publike!

nn

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične službe i usluge za djecu i mladež, Sisačko-moslavačke županije i grada Siska, u Sisku je održano četvrto nacionalno Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola.
Natjecanje je svečano otvoreno u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku uz predstavu „Šuma Striborova“ polaznika Dramskog studija „Kockica“ dok je drugoga dana program obogaćen lutkarskom predstavom „Kako je Potjeh tražio istinu“ polaznika dramske grupe Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće. Obje su predstave nastale pod umjetničkom palicom Dubravke Granulić. Cjelukupni je program bio prožet motivima „Priča iz davnine“ Ivane Brlić-Mažuranić, slaveći tako 100. godišnjicu od objavljivanja prvoga izdanja Priča.

IMG_9526

U mlađoj kategoriji (3., 4. i 5. razred) sudjelovali su predstavnici 14 županija, a u starijoj (6., 7. i 8. razred) 13 županija Republike Hrvatske. Došli su u pratnji svojih mentora s ciljem osvajanja što boljeg mjesta, predstavljajući svoju omiljenu knjigu te čitajući ulomak iz nje. O samome nastupu odlučivali su članovi Prosudbenih komisija, čiji je zadatak bio izuzetno težak, jer su se natjecatelji odlično pripremili za svoje nastupe koji su bili zanimljivi, kreativni i naposljetku jedinstveni.
Ipak, članovi Komisije odabrali su najbolje od najboljih pa su rezultati ovogodišnjega Natjecanja:

Mlađa kategorija

1. mjesto: Ana Marija Savić (Vukovarsko-srijemska županija) – mentorica Mirna Pavić
2. mjesto: Matea Majdandžić (Dubrovačko-neretvanska županija) – mentorica: Tea Kompar Jerković
3. mjesto: Luka Azinović (Zagrebačka županija) – mentorica: Davorka Facko-Vnučec

Nagrada publike: Ivor Muješić (Istarska županija) – mentorica: Amadea Draguzet

Starija kategorija

1. mjesto: Marija Ljubica Nosić (Požeško-slavonska županija) – mentorica: Alenka Šljivečka
2. mjesto: Nina Kovačević (Vukovarsko-srijemska županija) – mentorica: Irena Mataković
3. mjesto: Meri Prka (Bjelovarsko-bilogorska županija) – mentorica: Tanja Grbavac

Nagrada publike: Sara Roginić (Sisačko-moslavačka županija) – mentorica: Diana Kutnjak

Osim samoga sudjelovanja u Natjecanju, predstavnici svih županija sa svojim su mentorima prošetali gradom Siskom razgledajući njegove prirodne i povijesne ljepote i znamenitosti, a Večerom kod Stribora zaokruženo je zajedničko druženje natjecatelja uz slkapanje novih prijateljstava, razmjenu dojmova i iskustava.

najčitanije