Održana 28. Smotra tamburaških sastava i orkestra SMŽ

imp

Smotra Sastava Smž 1

U organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Kulturno-umjetničkog društva “Posavina” Budaševo u prostoru Osnovne škole Budaševo održana je 28. Smotra tamburaških sastava i orkestra Sisačko-moslavačke županije na kojoj su se predstavile najbolje tamburaške skupine i orkestri s područja Sisačko-moslavačke županije koji će predstavljati našu županiju na 31. Susretu tamburaških sastava i orkestara koji će biti održan 30. studenog i 01. prosinca u Dugom Selu.

 

Smotra Sastava Smž 3

 

Smotru je otvorila izaslanica župana Ivana Celjaka i predsjednica ZKUU SMŽ Ivanka Roksandić koje je izrazila zadovoljstvo brojem sudionika, a održana je uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture i medija.

 

Smotra Sastava Smž 2

 

U programu smotre, u kategoriji tamburaških orkestara, sudjelovali su Tamburaški orkestar KUD-a “Moslavina” Kutina i Gradski tamburaški orkestar “Ivan Goran Kovačić” Sisak, koji su se predstavili i folklornom izvedbom kao tamburaški sastavi. Od tamburaških sastava, predstavili su se KUD “Posavina” Budaševo, KUD “Seljačka sloga” Kutina, FA “Etno Siscia” Sisak, KUD “Šartovac”, KUD “Ilova”, KUD “Ivančice” i KUD “Repušnica”.

najčitanije