Od 24. kolovoza još jedan blues kamp u Lonjskom polju

Pozivnica Blues Kamp 2022

Poprock škola i ove godine organizira blues kamp. Ovo je 8. izdanje kampa,a osim predivnog ambijenta, posebnost i vrhunsku kvalitetu kampu daju  eminentni mentori,  poznati muzičari,  predavači najprestižnijih glazbenih  obrazovnih ustanova ove vrste glazbe iz  Hrvatske i svijeta.

Edukativne radionice  vode  stručni timovi sastavljeni od vrhunskih glazbenika-umjetnika.  Polaznici kampa naučit će savladati glazbeno pismo  te se upoznati i nadgraditi  znanja na  instrumentu. Na raspolaganju imaju u slobodno vrijeme kreativnu  kiparsko-likovnu radionicu u raznim tehnikama, od akvarela do izrade skulptura. U predivnom ambijentu Lonjskog polja svaku večer za vrijeme trajanja kampa  od 23. 08. – 27. 08. 2022. u vrtu Etno sela Stara Lonja   održavat će se  blues koncerti  pod nazivom  “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” koji su kao i sve dnevne radionice  besplatni i otvoreni za javnost bez obzira na starosnu dob.

 

Jedan od glavnih ciljeva   ovog projekta je  da se  blues kamp Lonjsko polje profilira  kao centar za glazbenu edukaciju i druženje mladih iz cijele Europe i Svijeta. Animacija, druženje  i usavršavanje mladih glazbenika

 

Dnevne  glazbene i likovno kiparske  radionice održavaju se u jutarnjim i popodnevnim satima.

 

Prof. Boris Hrepić Hrepa- Zagreb

Vrhunski edukator, umjetnik i multi instrumentalist i dugogodišnji suradnik Poprock škole. Hrepa će sve polaznike kampa upoznati sa povijesti bluesa od najranijih početaka. Osim toga održat će radionice usne harmonike i bass gitare.

 

Prof. Dejan Nikolić – Beograd, bubnjar

Jedan od najsvestranijih i najmuzikalnijih bubnjara regije. Svirao i snimao sa: Aleksandra Slađana Milošević, Vatreni Poljubac, Alex Chilton, Milić Vukašinović, i mnogim drugima. Dejan se također  dokazao i kao odličan edukator u oblasti bubnjeva, Način i metode  njegovog rada su postavljene prema svjetskim standardima. Mnogi od njegovih studenata su danas profesionalni muzičari, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

Miroslav Miro Dimić Sisak, bubnjar

Radi  na edukaciji i promociji  mladih glazbenika kao umjetnički direktor poprock škole i međunarodnog blues kampa, učitelj bubnjeva, član kultne grupe „4Towners“-Stara škola“ Surađuje i svira sa najpoznatijim blues & rock glazbenicima Hrvatske.  U mjestima gdje  djeluje poprock škola, a to su: Sisak  Kutina , Petrinja, Ivanić-Grad, Čazma i Zagreb.    dobitnik  je  „Fender“ nagrade, mnogih priznanja i zahvala lokalnih  i turističkih  zajednica za suradnju i rad    sa mladima,  te   promicanje  glazbe. Osim navedenih mjesta  tijekom godine  održava  glazbene radionice  diljem Republike Hrvatske

 

Vedran Žanko, – gitarist

Vrhunski pedagog i blues gitarista. Godinama je svirao po Europskim klubovima sa ponajboljim blues bendovima. Povratkom u Zagreb obogatio je Hrvatsku blues scenu.   Dugogodišnji suradnik Poprock škole.

Polaznici kampa, gitaristi  imat  će  prigodu prisustvovati vrhunskoj prezentaciji i  demonstraciji  gitarističkih rifova i solaža.   Vedran Žanko  će pokušati odgovoriti na sva postavljena pitanja u vezi sviranja gitare.  Nakon službenog djela prezentacije polaznici će zajedno sa Vedranom  moći odsvirati  u slobodnoj formi razne blues  i rock standarde.

 

 

Ak. kipar Ivan Ivoš Ići

Legendarni  frontman  kultne reggae grupe iz osamdesetih, „Naturalne mistike“ i jedan od vodećih  kipara srednje dobi na domaćoj umjetničkoj sceni.  Ići je  široj javnosti najpoznatiji po “Čitaču” koji se nalazi na Rooseveltovom trgu u Zagrebu. Sigurno je da će  polaznicima kampa biti zanimljivo izlaganje i rad  Ivana Ivoša, ali isto tako i njegov reggae performans sa bendom.

 

Ak. kipar Vitold Ito Košir

Akademski kipar, akademski glazbenik i sokolar. Ito će zajedno sa Ićijem voditi kreativne likovno kiparske radionice. Osim kiparskog umijeća Vito će  sa polaznicima kampa „Kamp blues band“ aktivno sudjelovati i u glazbenom programu i  svirati bass gitaru.

 

Polaznicima i posjetiteljima kampa  na raspolaganju je pansion sa  domaćim  delicijama , po potrebi  veganski odnosno vegetarijanski.  Spavanje, u posavskim „korabljama“ (drvene kuće) uređene u Etno stilu  u kategoriji 3 zvjezdice,  kao i  razni rekreativni i edukativni sadržaji: likovne radionice, promocija filma i knjiga, obilazak Parka prirode brodom,

Sve edukativne radionice, razni programi i prateći sadržaji,  vježbaonice i potrebni instrumenti bit će na raspolaganju učesnicima 24 sata dnevno, besplatno.

Nastava se  po potrebi  može  održavati na engleskom i njemačkom  jeziku.

 

najčitanije