Objavljen natjecateljski program 10. Star Film Festa

imp

Star Film Fest

Odabrani su filmovi za natjecateljski dio programa jubilarnog desetog Star Film Festivala koji će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna u Sisku.

 

Od ukupno pristiglih 978 filmova iz cijelog svijeta, za ovogodišnji Star film Fest odabrano ih je 38 kratkometražnih filmskih uradaka u igranoj, animiranoj, eksperimentalnoj i dokumentarnoj kategoriji.

 

Među odabranima je 13 filmova hrvatskih autora te filmovi iz Japana, Indije, Srbije, BiH, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Meksika, Mađarske i drugih država, koji ove godine konkuriraju za čak 11 nagrada žirija i publike.

 

Martina Mladenović, članica selekcijskog tima, je naglasila kako je ovogodišnja selekcija puna odličnih domaćih i regionalnih filmova, a da animirani filmovi “rasturaju”, što je potvrdila Anja Kavić, također članica selekcijskog tima, koja kaže da taj “nacrtani svijet očito daje više mašte nego surova realnost”.

 

Osim natjecateljskog dijela festivala, trodnevno druženje na Star film festu podrazumijeva i dodatne sadržaje – od radionica i razgovaraonica do glazbenog programa i programa za najmlađe.

 

star film fest popis filmova 1

star film fest popis filmova 2

star film fest popis filmova 3

najčitanije