Obilježavanje rođendana braće Radić u Desnom Trebarjevu

imp

Pozivnica Braća Radić

Kulturni centar braće Radić, koji je smješten u rodnom selu Antuna i Stjepana Radića, Desnom Trebarjevu, i ove godine obilježava rođendan dvojice hrvatskih velikana.

 

Tako u subotu, 11. lipnja 2022. godine Kulturni centar braće Radić i Matica hrvatska organiziraju stručni simpozij pod nazivom “Stoljeće i pol djela Stjepana Radića” s početkom u 10.30 sati. Stručni simpozij održat će se u Kulturnom centru braće Radić u Desnom Trebarjevu 78, a pozvani su svi koji žele proširiti svoje znanje o braći Radić.

 

Na simpoziju će predavanja o životu i djelu Stjepana Radića održati dr.sc. Darija Alujević (Prvi spomenik Stjepanu Radiću – spomenik kiparice Mile Wod za Petrinju 1929. godine), prof. dr.sc. Tihomir Cipek (Teorija republikanizma Stjepana Radića), Željko Holjevac (Djela Stjepana Radića), Suzana Leček (Prolazio je kao kralj – Stjepan Radić u dnevniku Karla Dieneša), Božidar Petrač (Književna djela Stjepana Radića), prof.dr.sc. Hrvoje Petrić (Prvi izbor Stjepana Radića za zastupnika u Hrvatskom saboru 1908. godine) i izv.prof. dr.sc. Ivica Šute (Svi Radićevi svjetovi: O Stjepanu Radiću i njegovim putovanjima).

najčitanije