Obilaskom tvorničkog kompleksa Željezare Sisak završavaju 6.Dani industrijske baštine grada Siska

imp

261020211635240930.jpeg

Druga polovica rujna je u znaku Dana industrijske baštine. Počeli su otvorenjem izložbe pod nazivom „Željezara Sisak – nedovršeni gigant“ posvećene 80. godišnjici tvornice. Sa Željezarom će najavljuje Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak ovogodišnji 6. Dani industrijske baštine i završiti.
„Cilj obilaska je ukazati na vrijednost kompleksa u kontekstu industrijske baštine, ali i u kontekstu moguće prenamjene prostora u svrhu nove proizvodnje. Stoga obilazak uključuje proizvodne hale kojima je dana nova proizvodna namjena, a u njoj su smještene tvrtke Applied Ceramics d. o. o. Sisak i Sanceco d. o. o. Sisak. Poslovanje tih tvrtki u nekadašnjim napuštenim industrijskim prostorima ukazuju na to da se ispravnom poslovnom politikom mogu uspješno prenamijeniti određeni industrijski prostori, a da se ne narušava njihov integritet i identitet.“, rekao je ravnatelj.
Obilazak bivšeg kompleksa Željezare počinje u subotu, 29.rujna, u 11 sati ispred zgrade bivšeg Instituta Željezare.
Da bi sudjelovali u obilasku potrebno se prethodno najaviti u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, na mob. 0914629457 ili mailom na vedrana.banic@muzej-sisak.hr.

najčitanije