O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

ibb

261020211635257388.jpeg

U sklopu preventivnih aktivnosti Centra za žene Adela održana je razgovaraonica ”O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama” u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda Osnovne škole ”Braća Ribar”. Razgovaraonicu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
Na susretu je bilo riječi o zaljubljenosti, ljubavi koja se javlja u toj dobi, a najviše pažnje učenika zaokupila je tema simpatija, o čemu su rado diskutirali. Sramežljivih nije bilo, bilo je samo glasnih i još glasnijih.
16780047_1047903921980951_654426861_n
Dr. sc. D. Poredoš Lavor učenicima je pročitala zanimljivu priču pod nazivom „Ljubavne muke našeg Luke“ koju su učenici odlično prihvatili, a potom je uslijedio zadatak da se simpatiji na pripremljenim kartonima napiše ljubavna poruka i opiše što bi se voljenoj osobi moglo darivati i kako privući njegovu ili njezinu pažnju. Bilo je tu vrlo kreativnih i maštovitih prijedloga i ideja.
”Bio je ovo jedan lijep dana kada smo uz puno ljubavi i smijeha nastojali mladima predočiti koliko je važno međusobno poštovanje, te zdrav i odgovoran odnos od samog početka ulaska u emotivnu vezu, pa makar se radilo samo o simpatiji”– pojasnila je Poredoš Lavor.

najčitanije