Noć muzeja u Gradskoj galeriji Striegl

ibb

261020211635272369.jpeg

Osim Gradskog muzeja Sisak, u manifestaciju Noć muzeja posljednjih se godina redovito uključuje i Gradska galerija Striegl. Ovogodišnje izdanje Noći muzeja Galerija je zamislila kao obiteljsko druženje djece i roditelja sa Zdenkom Bašićem, likovnim umjetnikom i ilustratorom, koji će u prostoru Galerije postaviti svoju izložbu „Sjeverozapadni vjetar“ . U “Sjeverozapadnom vjetru”, u kojem Bašić potpisuje i likovni dio i tekst, svoj je osobni, unutarnji stvaralački poriv prožeo pričama koje su mu u djetinjstvu pričale bake te kreirao svojevrsni intimni spomenar ne samo svojeg djetinjstva već i sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja.
Uz istraživanje, pronalaženje i stvaranje raznih predmeta, tekstova, kostima, lutaka, fotografija i crteža stvorio je fantazmagoričan šumski svijet koji pod krošnjama krije iznenađenja, toplinu, opasnost i gorko-slatku radost odrastanja.
Zdenko Bašić će u sklopu izložbe ilustracija i animacija u Gradskoj galeriji Striegl održati pričaonicu namijenjenu djeci i roditeljima, gdje će pričati priče iz svoje knjige i odvesti sve prisutne u magični i bajkoviti svijet vilenjaka, vještica i ostalih elementarnih bića nošenih mjesečevim sjenama i sjeverozapadnim vjetrom.
Noć muzeja u Gradskoj galeriji Striegl počinje u 19 sati.

najčitanije