Noć kazališta u Sisku

ibb

261020211635259638.jpeg

I sisački Dom kulture Kristalna kocka vedrine pridružuje se obilježavanju Noći kazališta – manifestaciji koja se održava u cijeloj Hrvatskoj, u subotu 19. studenog.
Sisačka Noć kazališta bit će, između ostalog, u znaku obilježavanja 400. obljetnice smrti W.Shakespearea.
Program se održava u Dumu kulture, a počinje u 19.30h premijerom predstave ”San Ivanjske noći” u izvedbi Amaterskog kazališta Sisak. “San Ivanjske noći” autora Williama Shakespearea, komedija je koja se bavi ljubavnim odnosima između muškarca i žene. Režiju potpisuju Tanja i Silvije Vadla, a u predstavi glume: Ivan Škornjak, Tea Cerjak, Ante Ćorković, Erik Matija Pandurić, Stella Uzelac, Katarina Škornjak, Nikola Sever, Đuro Brandić, Lucija Brbot, Leon Mohr, Antonio Golubić, Roberto Milaković, Magdalena Stanešić, Antonio Pinjagić i Martina Šatović.
Nakon predstave, u 20.30h u Galeriji sv. Kvirin u Domu kulture održat će se Tribina pod nazivom “Pitanje autorstva Shakespearovih djela”. Predavač na tribini, prof. Maja Ivanković, govorit će o tome tko je bila osoba koja se krije iza lica W. Shakespearea. “Naime, govori se kako on nije bio dovoljno obrazovan i nije uopće putovao svijetom da bi mogao biti autor svojih djela. Djela su prekompleksa da bi ih napisala osoba kao što je bio on”, naglasila je prof. Maja Ivanković.
A za veliku završnicu Noći kazališta zadužena je Scena Sisak, koja će izvesti svoju najizvođeniju predstavu ”Na pučini”, u režiji Tihomira Kosića. Predstava počinje u 21 sat.
Likovi Debeli, Srednji i Mršavi preživljavaju brodolom, i putujući izgladnjeli na splavi moraju donijeti odluku o tome koji će se od njih žrtvovati i dopustiti da ga ostali pojedu i na taj način se spase. Predstava razotkriva opasnosti parlamentarne demokracije u kojoj se odluke donose većinom glasova.

Ulaz na sve programe u sklopu Noći kazališta je besplatan.

najčitanije