Natječaj “Zavičajna riječ” za učenike osnovnih škola u Hrvatskoj

imp

Pisanje Rad

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije je povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika, koji se u cijelome svijetu obilježava 21.veljače, raspisao natječaj „Zavičajna riječ“ za najbolje prozne i poetske literarne radove učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Radovi na temu „Rodni kraj, u srcu te nosim“, moraju biti napisani na zavičajnom jeziku.

 

Pravo sudjelovanja na natječaju, koji je otvoren do 15.travnja ove godine, imaju svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske, a svaka škola može na natječaj poslati pet radova po kategoriji: literarni prozni rad – razredna i predmetna nastava i literarni poetski rad – razredna i predmetna nastava.

 

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja rada iz svake kategorije te će nagrađeni autori i voditelji biti pozvani na svečanu dodjelu nagrada.
Detalji prvog natječaja „Zavičajna riječ“, kojim Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije želi doprinijeti očuvanju zavičajnih jezika u Hrvatskoj, dostupni su klikom na Zavičajna riječ.

 

 

najčitanije