„Naša majka“ večeras u sklopu Filmofilije

imp

261020211635249258.jpeg

Program Filmofilije u utorak, 12.prosinca, donosi film “Naša majka” čiji je početak u Domu kulture zakazan za 19.30 sati.
Riječ je o nagrađivanoj kanadskoj drama koja se smatra jednim od 10 najboljih filmova u 2011. godini. Priča je to o bratu i sestri koji odlaze na putovanje na Srednji Istok kako bi ispunili posljednju želju svoje majke i otkrili svoje obiteljske korijene.
Kad blizancima Simonu (Maxim Gaudette) i Jeanne (Mélissa Désormeaux-Poulin) umre majka Naval (Lubna Azabel) , u svojoj neobičnoj oporuci ostavlja im više tajni nego istina te nekoliko nesvakidašnjih zadaća. Njezina je želja da pronađu svog brata za kojeg nisu ni znali da postoji te oca, za kojeg su mislili da je mrtav, i da im dostave njezina pisma. Jeanne i Simon moraju krenuti majčinim tragovima na Bliski istok, otkud je prije mnogo godina ona emigrirala u Kanadu. Tamo im se preokrene sve što su mislili da znaju o svojoj majci i malo-pomalo otkrivaju šokantnu istinu o svom rođenju i majčinoj životnoj priči prije njih, kao u nekom drugom životu, koja je u arapskim krajevima već desetljećima poznata kao „Žena koja pjeva“.
Program Filmofilija sufinanciran je od Hrvatskog audiovizalnog centra. Ulaz je slobodan.

najčitanije