Na ovogodišnji Star Film Fest prijavljeno 526 filmova iz 56 zemalja svijeta

mradenovic

251020211635199136.jpeg

Direkcija Star Film Festa u velikim je pripremama za osmo izdanje festivala pod zvijezdama, na kojeg je, unatoč nepovoljnim covid okolnostima, i ove godine pristigao veliki broj prijava
„Festival je ove godine primio 526 prijava i 56 zemalja svijeta. Zapravo, to je velik broj prijava, uzmemo li u obzir da se za vrijeme korone filmovi nisu snimali“, kaže direktor festivala Matija Holjevac, dodajući kako je vrijeme održavanja kraj kolovoza ove godine, ali da lokacija još uvijek nije određena.
„Održat će se od 26. do 28. kolovoza. Lokaciju festivala još ne znamo, u potresu smo izgubili i Stari grad i Kazalište 21. Sada je na nama da pronađemo lokaciju na kojoj još nismo imali festival“, pojasnio je Holjevac. No, unatoč nepredviđenim poteškoćama, program festivala tradicionalno uvodi novosti i dodatne sadržaje i ove godine. Ovogodišnja novost je da će se u top terminima navečer prikazivati natjecateljski film. Publika ove godine neće gledati komercijalne filmove, a organizatori najavljuju i brojne performere.
U tijeku je foto natječaj „Sisak pod zvijezdama“, a otvorene su i prijave za volontere na festivalu.

najčitanije