Mima Juračak osvojila nagradu Prozak za najbolji prozni rukopis

mradenovic

251020211635200063.jpeg

Siščanka Mima Juračak dobitnica je nagrade Prozak. Riječ je o natječaju za rukopise autora do 35 godina starosti koji organizira Udruga Kultipratik. Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili Kruno Lokotar i Marko Pogačar, Juračak je osvojila nagradu za najbolji prozni rukopis „Sitan život“.

Mima Juračak bavi se pisanjem i ilustracijom. Kratke priče objavljene su joj u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima i portalima. Dobitnica je nagrada „Vranac“, „Ulaznica“ i “Stjepko Težak” za kratku priču.  Diplomirala je filozofiju i knjižničarstvo i radi kao knjižničarka.

Osim Mime, nagradu  Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije „Kad god netko ispred mene hoda“ dobio je Antonio Karlović iz Zagreba. Nagrade će autorima biti uručena tijekom Festivala prvi prozak na vrh jezika, a knjige objavljene tijekom iduće godine.

Festival Prvi prozak na vrh jezika nastao je kao izraz potrebe da se formira platforma za predstavljanje, bolje medijsko uočavanje, dalje poticanje na stvaralaštvo i umrežavanje mlađih, kao iznimnih već procijenjenih, autora. Nagrade Prozak i Na vrh jezika podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

najčitanije