Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa“ i u Sisku

imp

261020211635240566.png

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“ ove godine održava se od 18. do 21. listopada. U tri dana trajanja u akciju će biti uključeno 10 gradova s 2 500 mladih koji će se uključiti u više od 300 volonterskih akcija. Jedan od gradova je i Sisak.
Kroz 72 sata mladi mijenjaju svoju lokalnu zajednicu različitim volonterskim akcijama. U ovom projektu mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske aktivnosti na različitim mjestima diljem Hrvatske i pritom promiču općeljudske vrijednosti.
Projekt je pokrenut u Njemačkoj 90.-ih godina i od tada okuplja desetke tisuća mladih diljem Europe, a od 2018. godine u projekt se po prvi puta uključio i grad Sisak.
Do sada je ostvareno diljem Hrvatske 749 volonterskih akcija na kojima je volontiralo oko 5500 mladih volontera u suradnji s preko 300 različitih institucija (udruge, domovi za stare i nemoćne, osnovnim školama, dječjim domovima, parkovima prirode, pučkim kuhinjama, knjižnicama i centrima za rehabilitaciju). Tijekom 72 sata nekoliko tisuća mladih beskompromisno stavljaju svoje vrijeme na raspolaganje za dobrobit svoje zajednice. Kroz tri dana ostvaruju se različite aktivnosti, primjerice posjete različitim ranjivim skupinama društva (beskućnicima, starijim i nemoćnim osobama, djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, osobama s intelektualnim teškoćama, djeci s teškoćama u razvoju, osobama niskog socio-ekonomskog statusa), čišćenje i krečenje stanova i kuća, ekološke akcije čišćenja okoliša, prikupljanje sredstava za oboljele, kreativne, zabavne i edukativne radionice, medijski projekti i druge aktivnosti.
Ako želite biti dio te priče, pomoći drugima ali i sebi svakako se priključite akciji. Vremena imate do kraja tjedna, odnosno do 14,listopada.
Više informacija kao i prijavnicu možete pronaći ovdje

najčitanije