Međunarodni dan muzeja uz kreativne dječje radove

ibb

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održat će se i ove godine ali u skladu s preporukama i ograničenjima vezanim uz pandemiju virusa Covid-19.

Gradski muzej Sisak i Info-centar industrijske baštine Holandska kuća moći će se posjetiti bez naplate ulaznice, a za sve posjetitelje smanjili smo cijene svih publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak za 50%.

Kao i dosadašnjih godina, Gradski muzej Sisak se uključio i u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva čija je ovogodišnja tema „Ljubav“. Naziv pod kojim se Gradski muzej Sisak uključuje u akciju je ”Ljubav prema znanju”, a zbog novonastale situacije uzrokovane virusom  Covid-19 provest će se na nesvakidašnji način.  Iako naši najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, znamo da su i u svojim domovima bili jako kreativni te izradili mnoštvo radova. Stoga vas Muzej poziva da mu pošaljete radove svojih mališana kako bi ih mogli predstaviti javnosti putem izložbe, prvo na Internet i Facebook stranici Muzeja, a nakon toga i u njegovim prostorima. Tema nije određena, važno je samo da su se djeca zabavljala i uživala stvarajući svoj rad! Radove možete dostaviti u digitalnom obliku na [email protected] ili osobno u Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku, od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,30 sati. Prikupljanje radova će se provoditi od 18. svibnja do 18. lipnja 2020.

najčitanije