Međunarodni dan dječje knjige u sisačkoj knjižnici

st

261020211635246214.jpeg

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige i 5. obljetnice kamapanje „Čitaj mi!“ ekipa iz sisačke knjižnice priprema program koji je na rasporedu u utorak, 3. travnja.
Međunarodni dan dječje knjige inače se obilježava na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, a cjelodnevni program ima za cilj istaknuti koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju i kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi.
Prilika je to i za obilježavanje pete obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!”. Iz knjižnice pozivaju sve roditelje djece koja još nisu napunila jednu godinu da posjete Dječji odjel knjižnice te uz presliku rodnog lista ostvare pravo na besplatan upis njihove bebe. Naime, roditelji mogu djeci čitati već od najranije dobi – pjesmice i brojalice potiču razvoj osjećaja za glasove, ritam i intonaciju govora, dok ilustracije iz slikovnica djeca mogu povezivati s odgovarajući predmetima i njegovim značenjem, pokušavajući pritom ponavljati riječi koje čuje u priči.
Program:
8:00 – 20:00 / Izložba slikovnica Hansa Christiana Andersena
8:00 – 20:00 / Preporuka slikovnica za obiteljsko čitanje na veselom vrtuljku u Knjižnici
10:00 – 19:00 / Podjela promotivnh materijala kampanje „Čitaj mi!“ na info stoliću ispred Knjižnice
10:00 / „Kiša od bombona“ – susret sa sisačkim kantautorom Giovannijem Furlanom
17:00 / Pričaonice na otvorenom „Kraljevna na zrnu graška i druge priče za djevojčice i mladiće“
17:30 / Kreativna likovna radionica “Krevetić za princezu“

najčitanije