Maškare preuzele ključeve Grada

mradenovic

261020211635236504.jpeg

U subotu, 23.veljače pješačku zonu preplavile su maškare te preuzele ključeve Grada. Ove je godine u fašničkoj povorci sudjelovalo oko 1500 vrtićanaca, osnovnoškolaca i odraslih.
Najboljim maskama dodijeljene su i nagrade. U kategoriji grupnih maski treće mjesto pripalo je Ribarima OŠ Braća Ribar, drugo mjesto osvojili su Ježići OŠ Viktorovac, a prvo mjesto pripalo je Šikljašima OŠ Komarevo. Dječji vrtić Sisak Stari i Sisak Novi s odličnim maskama ´Broji do dva i pogodi tko sam ja´ i maskama navijača osvojili su poklon predstavu ˝Povuci – Potegni˝ Glumačke družine Kazališta 21.
U kategoriji pojedinačnih maski, najljepšom malom maskom proglašen je mali cvijet, dječak Tino, a obitelj Protulipac, kao Bob Graditelj, osvojili su nagradu za najbolju odraslu masku. U kategoriji najbolje pojedinačne maske treće mjesto je osvojila mala bubamara, djevojčica Meri, drugo mjesto pripalo je strašilu, Luciji Smuđ, a prvo mjesto osvojio je Mario Mikulić kao Bezglavi Joe. Sve prisutne zabavljao je veseli i raspjevani Ritam ulice i voditelj klaun Cuni.
Dječji fašnik održan je u organizaciji Grada Siska, Turističke zajednice Grada Siska i Doma kulture Kristalna kocka vedrine te uz potporu volontera Gradskog društva Crvenog križa Sisak.
Sve je ovo dobar uvod u sada već tradicionalnu gradsku manifestaciju „U srcu grada“, koja će početi 9.ožujka koncertom povodom Dana žena, a nastupit će Hari Rončević.

najčitanije