Lađarska večer klapskih obrada - nova glazbena manifestacija na kulturnoj karti Siska

ibb

261020211635210245.jpeg

Nakon izuzetno uspješne 2019. godine, obilježene brojnim priznanjima i velikim nastupima poput zlatnih nagrada na natjecanju ”Delmata” i Državnoj smotri hrvatskih malih vokalnih sastava, druge nagrade stručnog žirija na Festivalu ženskih klapa ”Omišljanska rozeta” te sudjelovanja na najprestižnijem klapskom festivalu u Hrvatskoj – Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, Ženski vokalni sastav Lađarice ovu je godinu započeo novim projektom. Ako je vjerovati onoj ”po jutru se dan poznaje”, bit će ovo još jedna velika godina za raspjevane Siščanke: organizacijom koncerta ”Lađarska večer klapskih obrada” pokazale su da itekako imaju kapaciteta i za vrhunske nastupe i za velike projekte.

Lađarska večer klapskih obrada, održana 25. siječnja u prepunoj dvorani Društvenog doma INA rafinerije nafte Sisak, okupila je muške i ženske klape iz raznih dijelova Hrvatske ujedinjene u zajedničkoj misiji stvaranja umjetničkih djela ljudskim glasom i istraživanja neiscrpnih mogućnosti koje pruža višeglasno pjevanje. Ovoga puta publiku su sudionici koncerta počastili popularnim skladbama u nešto drugačijim, a capella aranžmanima: ”Našem Sisku”, ”Pismo moja” i ”Molitva za tebe” u izvedbi domaćina – ŽVS Lađarice, ”More snova” i ”Vrijeme ljubavi” u izvedbi sisačkih Kolapjanki; ”Ima jedan svijet” i ”Žetvu žela”u interpretaciji ŽVS Stridonne iz Štrigove; ”Ako voliš me” i ”Mi smo prvaci” s kojima se predstavila Klapa Poj iz Samobora; ”Moja jube, lipi cvite” i ”Dajem ti srce” u izvedbi Klape stentoria iz Daruvara; ”Štor’ja o didu i tovaru” i ”Ta tvoja barka mala” s kojima je nastupila Klapa Kurjože iz Podstrane; ”Lipa moja” i ”Henjueke” u izvedbi sisačkih Kolapjana; ”Izliči me” i ”Jadranska sol” s kojima se predstavila Klapa Ventula iz Splita te ”O jednoj mladosti” i ”Naranča” u izvedbi Klape Dišpet iz Zagreba.

”Prvim izdanjem Lađarske večeri klapskih obrada započela je još jedna lijepa sisačka glazbena priča. Dojmovi nam se još nisu slegli, srca su nam puna, a misli su nam još uvijek u dvorani prepunoj pjesme, divnih klapa i najbolje publike na svijetu. Od srca hvala našim klapskim gostima i svima koji su te večeri bili kotačić koji je pomogao da se zakotrlja jedna (nadamo se) nova tradicija u Sisku. Nastavljamo voziti u istom smjeru i unaprijed zahvaljujemo svima koji će nam se pridružiti na tom putovanju’’ – poručuju Lađarice, u nadi da će i ova manifestacija postati tradicionalni dio gradske kulturne ponude.

lađarska publika

lađarskakraj

najčitanije