Lađarice izložbom obilježavaju 10 godina

Img D17dc73b4331f482c356797b9f12fad2 V

 

Ženski vokalni sastav Lađarice ove godine obilježava 10 godina postojanja.

 

Tim povodom, u Državnom arhivu Sisak, u četvrtak 1. lipnja, bit će postavljena izložba posvećena uspješnom desetljeću muziciranja, obilježenom brojnim nagradama i priznanjima, sudjelovanjima na klapskim festivalima, smotrama i koncertima po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje, ali i veselim druženjima izvan pozornica.

 

Osim na niz nagrada i pohvala prikupljenih tijekom godina, kako od glazbenih stručnjaka tako i od publike, Lađarice su posebno ponosne na svoj projekt ‘’Lađarska večer klapskih obrada’’ koji u Sisak svake godine dovodi renomirane hrvatske klape koje publici prezentiraju popularne hitove na svoj – klapski način.

 

Presjek desetogodišnjeg djelovanja na glazbenoj sceni, od prisjećanja na sada već davne početke, bivše članice i prve uspjehe, do predstavljanja aktualne postave i nedavnih nastupa, Lađarice će prezentirati izložbom fotografija, koncertnih plakata i nagrada, a program će, naravno, popratiti i pjesmom: u četvrtak, 1. lipnja u Državnom arhivu Sisak s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

najčitanije