KULturno ljeto Doma kulture – koncerti, kazališne predstave i ljetno kino

ibb

261020211635207109.jpeg

Sisački Dom kulture najavljuje tradicionalno KULturno ljeto – manifestaciju posvećenu glazbi, kazalištu i filmu.
Otvorenje KUL ljeta je 21. lipnja, koncertom Elvis Stanić Group kojim će ujedno biti proslavljen i Svjetski dan glazbe. U glazbenom dijelu ovogodišnjeg izdanja manifestacije je i koncert Gitarskog Kvarteta kojeg Dom kulture organizira u suradnji s Glazbenom školom Fran.

Veliki dio programa i ove će godine biti namijenjen ljubiteljima kazališta svih generacija. U atriju Starog grada premijerno će se prikazati dvije predstave za djecu: profesionalna predstava Gradskog kazališta Sisak ”Doktor Svelječić” u režiji Peđe Gvozdića te nova predstava u izvedbi Glumačke družine Kazališta 21 ”Sve što tatica napravi, uvijek je dobro” u režiji Silvija Vadle. Na kazališnom repertoaru su i četiri gostujuće predstave za odrasle: Lectirum teatar dolazi s predstavom ”Dekorater”, Aplauz teatar izvest će predstavu ”Bračni (s)provod”, Gala teatar gostuje s predstavom ”Samo jedna žena”, a Umjetnička organizacija Ritam igre s predstavom ”Roko i Cicibela”.

Uz glazbu i kazalište, i na ovogodišnjem repertroaru Kulturnog ljeta je program za ljubitelje filmova, u obliku Ljetnog kina na otvorenom koje će se održavati u atriju Kazališta 21.

KUL Ljeto održavat će se od 21. lipnja do 25. srpnja i svi programi besplatni su za publiku. Točan raspored događanja dostupan je na web stranici Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

najčitanije