Kroz Volonterski kamp 2017. nastavlja se popisivanje kulturne i povijesne baštine po županiji

imp

261020211635253439.jpeg

12 studenata s područja cijele Hrvatske u idućih će desetak dana, odnosno od 17. do 26.bsrpnja u sklopu osmog Volonterskog kampa kojeg organizira Gradski muzej Sisak popisivati vatrogasnu, spomeničku i fortifikacijsku baštinu na području Sisačko-moslavačke županije.
“Nastavljamo s popisivanjem kulturne i povijesne baštine našeg kraja i županije. Nastavit ćemo popisivati spomeničku baštinu i fortifikacijsku, a ove godine dodali smo još u naš zadatak i popis vatrogasne baštine s obzirom da je sisački DVD osnovan još 1865. godine službeno, ali još 1862. godine postoje indicije za formiranje i osnutak Društva. Smatramo da je taj dio naše kulturne baštine potrebno popisati i zabilježiti kako bi se znalo s kojim bogatstvom naši DVD-i raspolažu.” – rekao je najavljujući program ovogodišnjeg Volonterskog kampa Ivica Valent, viši kustos sisačkog Muzeja.

dav

dav

Jedna od sudionica ovogodišnjeg Volonterskog kampa je i Sanja Tepšić, studentica povijesti umjetnosti i etnologije na Filozofskom fakultetu: “Za ovaj kamp sam se odlučila na osnovu dobrih priča kolega koji su već bili ovdje. A i sama sam u sklopu svog fakultetskog obrazovanja radila dosta istraživanja na našem području, području Sisačko-moslavačke županije pa ću kroz ovaj kamp tpo istraživanje proširiti i vjerujem da će biti dosta zanimljivo” – pojasnila je Tepšić zašto se priključila Volonterskom kampu Gradskog Muzeja Sisak.
Koliko je ovaj program Gradskog muzeja Sisak dobar pokazuje i priznanje iz 2015. godine kada je Hrvatsko muzejsko društvo upravo Volonterski kamp sisačkog Muzeja proglasilo je najboljim edukativno- pedagoškim programom u Hrvatskoj.

najčitanije