Krajem ljeta još jedno izdanje Star Film Festa

mradenovic

251020211635200219.jpeg

Osim što članovi Kino kluba Sisak vrijedno rade na prikupljanju materijala za dokumentarac o potresu i obnovi, vrijedno pripremaju i novo izdanje Star FilmFesta. Festival će se i ove godine održati krajem kolovoza, od 26. do 28.kolovoza, a još su uvijek otvorene prijave za sudjelovanje. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi filmaši između 18 i 35 godina u godini proizvodnje filma. Prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25:00 minuta te moraju biti producirani u protekle dvije godine.

„Kategorije su ostale iste kao i prije; dakle imamo industrijski, dokumentarni, igrani, animirani i eksperimentalni film. Ove smo godine dodali i novčanu nagradu kao bi privukli i redatelje koji možda do sada nisu sudjelovali. Ove godine neće biti komercijalni filmovi, već u glavni program idu kratkometražni filmovi koji će biti u selekciji festivala“, pojašnjava direktor festivala Matija Holjevac.

Osmi Star Film Fest održat će se u Kazalištu 21., a kao i svake godine festival će biti upotpunjen bogatim popratnim sadržajem. Ovisno o epidemiološkim mjerama, postoji mogućnost da će se festival djelomično ili u potpunosti održati u online verziji.

Po mnogo čemu posebne, 2020 godine, Star Film Fest je zaprimio čak 816 filmova za natjecateljski program iz 67 zemalja svijeta. Nakon stručne selekcije publici su bila prikazana 54 najbolja. Star Film Fest iz godine u godinu uspijeva privući sve više zaljubljenika u film. Posjećenost Star Film Festa kontinuirano raste, a unatoč svim okolnosti prošlogodišnje je izdanje rezultiralo zadovoljavajućim odazivom publike.

Prijave za koordinatora volontera na SFF-u

I ove godine Star Film Fest će predstavljati odskočnu dasku mladim filmašima, okupljalište zaljubljenicima u film te utočište kulture u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Osim filmaša i njihovih novih uradaka, Star Film Festu upotrazi su i za novim koordinatorima volontera.

„Prijave za koordinatora volontera otvorene su do 1.travnja. Koordinator volontera može biti iz bilo kojeg dijela Hrvatske, mora imati između 18 i 35 godina, biti komunikativan i vješt“, dodaje Holjevac.

Više detalja o festivalu čeka vas na sisakportalu kao i na službenom webu.

najčitanije