Košarkaška legenda Stojko Vranković uživao u izložbi Gradskog muzeja Sisak

nn

261020211635248947.jpeg

Izložbu Gradskog muzeja Sisak „70 godina košarke u Sisku 1947.-2017.“, danas je pogledao predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković.

„Mislim da je ovo jedna lijepa uspomena i sjećanje na povijest košarke u gradu Sisku i moje iskrene čestitke svima. Drago mi je da sam danas tu“, rekao je Vranković, dodavši da su ovakve izložbe vrlo važne za povijest košarke, ali i sporta općenito. „Značajne su vrlo jer pokazuju povijest sporta koji je imao, i ima danas, jednu veliku ulogu u odgoju mladih igrača, stvaranju igrača i drago mi je da se njeguje ova tradicija, ne samo u Sisku nego u cijeloj Hrvatskoj“, naglasio je Vranković.

Stojko Vranković bivši je hrvatski košarkaš, nekadašnji član košarkaških klubova Zadar, Aris, Boston Celtics i nekoliko drugih. S klubovima za koje je igrao, upisao je nekoliko osvojenih državnih prvenstava i kupova, kao i naslov prvaka Eurolige. Dobitnik je Državne nagrade za šport „Franjo Bučar“ 1992. godine i Ordena reda Danice Hrvatske s likom Franje Bučara 1995., a iste mu je godine i Hrvatski olimpijski odbor dodijelio priznanje za najuspješnijeg športaša promicatelja Hrvatske u svijetu. Po završetku igračke karijere postao je stručni specijalist trenerske struke u košarci, što je ujedno i najviši stupanj stručnog košarkaškog obrazovanja u Hrvatskoj.

A ova košarkaška legenda nije skrivala oduševljenje Košarkaškim klubom Sisak. „Danas sam evo zahvaljujući domaćinima upoznao situaciju u košarci u Sisku, pogotovo što se tiče mladih kategorija i samo im mogu čestitati i poručiti da nastave tako, a u nekoj bližoj budućnosti očekujemo neke reprezentativce“, zaključio je Vranković.

Za sve vas koji još uvijek niste posjetili izložbu posvećenu 70 godina igranja košarke u Sisku, ne brinite, imate vremena sve do kraja siječnja, ali i tijekom Noći muzeja koja će se tad održati – podsjetio je Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak.

najčitanije