„Korak do filma“ – filmske radionice za srednjoškolce

mradenovic

261020211635229390.png

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu učenicima srednjih škola. Polaznici će u razdoblju od studenog do prosinca u prostorijama Kino kluba Sisak učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te će na kraju snimiti dva filma.

Voditelji radionica bit će Teo Vukšan, uz asistenciju voditelja projekta Matije Holjevca i projektne asistentice Lucije Marjanović, koji će svoje znanje i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma.

Konačni cilj radionica  je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a i aplicirat će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Hrvatske.

Prijaviti se možete do 14. studenog putem službene stranice  ili na broj mobitela 099 591 5656. Osim učenika srednjih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske družine u svojim školama. Prva radionica održat će se 16. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2, u jutarnjim satima.

„Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo buduće filmaše s novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije“, poručuju iz Kino kluba.

najčitanije