Koncert ''Srca preispunjena muzikom''

ibb

261020211635249805.jpeg

U subotu, 25. studenog  u 18,30h u Dvorani Glazbene škole u Sisku održat će se koncert pod nazivom “Srca preispunjena ljubavlju“  na kojem će nastupiti proslavljeni  ”Hor manastira Kovilj” i sisački ansambl L.I.P.E. kao gosti koncerta te tako donijeti atmosferu monaških bogoslužja, ali i dašak folklora Posavine, Pokuplja i Pounja. Organizator je  Srpska pravoslavna crkvena opština sisačka i Srpska pravoslavna crkva.

”Hor manastira Kovilj” bavi se izučavanjem i izvođenjem vizantijskog crkvenog pojanja i to već više od 25 godina.  Ovaj poznati  zbor gostovao je po cijelom svijetu, pjevao u Carnegie Hallu, nedavno je gostovao u muzeju Mimara na koncertu pod nazivom ”Suglasje crkvene glazbe istoka i zapada”, izdao više nosača zvuka.

Lipe su poznati sisački ansambl koje su za svoj rad su dobile gotovo sva priznanja koja dodjeljuje grad Sisak, Sisačko moslavačka županija, Turistička zajednica Grada Siska, Hrvatski sabor kulture…..Pjevaju tradicijsku pjesmu svog zavičaja, cijele Hrvatske, ali i tradicijsku pjesmu cijelog našeg susjedstva. Izdale su nekoliko nosača zvuka, a CD pod nazivom ”Jednom davno kao i danas” našao se i na popisu nominacija za Diskografsku nagradu Porin. 2015. ansambl je dobio nagradu IMAS za najboljeg amaterskog izvođača za pjesmu Zorja moja zorja, autora Dražena Kurilovčana.

Lipe će pjevati pjesme iz našeg zavičaja i tako povezati tradicijsko, svjetovno i sakralno.

najčitanije