Koncert Gospel ansambla Agape u Sisku

imp

Koncert Agape Sisak 2

Ove godine ansambl Agape, koji je među prvima započeo izvoditi popularnu duhovnu glazbu zbog čega slovi kao jedan od najstarijih, najboljih i najpoznatijih takvih ansambala u Hrvatskoj, obilježava 40 godina svog neprekidnog djelovanja.

 

Tim povodom Udruga Glazbeni centar Agape iz Zagreba, u sklopu koje djeluje Gospel ansambl Agape, priređuje nekoliko koncertnih turneja po gradovima diljem Hrvatske, a i šire.
Jedan od tih gradova je i Sisak. Koncert Gospel ansambla Agape u našem gradu će se održati u nedjelju, 19.studenog, u dvorani Doma umirovljenika Sisak s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

 

Na programu koncerta u nedjelju naći će se hitovi popularne duhovne glazbe, gospela i crnačkih duhovnih pjesama te vlastite skladbe i najpoznatije pjesme ansambla Agape. Neće izostati niti popularne a cappella izvedbe uz bitboxing s kojima je Agape nastupao i u popularnoj emisiji “Do posljednjeg zbora“ Hrvatske televizije.

 

Koncert Agape Sisak

 

Gospel ansambl AGAPE iz Zagreba osnovan je 1983. godine i djeluje neprestano sve do danas, uz neizbježne izmjene i dopune svojih članova. Njeguje i promiče duhovnu glazbu i njene različite izražaje. Članovi ove skupine dobrog su glazbenog obrazovanja, a njihov rad u sastavu amaterskog je karaktera ali profesionalne razine. Iza njih su mnoge različite koncertne dvorane, kazališta, crkve i drugi prostori, preko pet stotina cjelovečernjih koncerata, tisuće pojedinačnih nastupa, mnoga gostovanja u različitim emisijama na televiziji i radiju, brojne pohvale i pozitivni novinski osvrti te milijuni oduševljenih slušatelja.

 

Oko 80 % svih koncerata ansambla Agape bilo je humanitarnog karaktera čime su značajno potpomognute mnoge različite humanitarne akcije i ustanove: bolnice, škole, vrtići i rehabilitacijski centri, posebice oni za djecu, te različite obitelji i pojedinci u potrebi. Mnogi humanitarni koncerti održani su i tijekom rata, 90-ih godina, te nakon različitih elementarnih nepogoda. Priređivali su i koncerte za sirotište u Africi. Sve ovo razlog je zbog kojeg su posebno poznati po svom humanitarnom djelovanju koje najčešće poprate različiti mediji.

najčitanije