Koncert Goranovaca: ''65 godina s vama''

ibb

Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“ Sisak slavi 65. obljetnicu rada velikim koncertom u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, u subotu 25. studenoga u 19.30 sati.

Ansambl je više od šest desetljeća mjesto okupljanja mnogih generacija Siščana koji gaje ljubav prema kulturnoj baštini, druženju i zajedništvu. Na svojim nastupima i gostovanjima prenose i pronose ljubav prema plesu, pjesmi i tradiciji, predstavljajući Sisak i Sisačko-moslavačku županiju u domovini i inozemstvu. Polako ali ustrajno, Ansambl je dosegnuo vrh folklornog amaterizma o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja. Ansambl trenutno ima preko 160 članova od predškolske do zlatne dobi koji rade i djeluju u šest sekcija. Svoju respektabilnu obljetnicu obilježit će koncertom i promocijom Monografije 1952- 2017 te će Siščanima i gostima na najvećoj pozornici u Sisku pokazati presjek svoga rada cjelovečernjim programom pod nazivom „65 godina s vama“.

Na koncertu, uz trenutno aktivne članove, nastupaju i bivši plesači i tamburaši koji su se okupili posebno za ovu prigodu pa ćemo na pozornici vidjeti gotovo sve generacije Goranovaca: od onih koji su udarili temelje koreografiranom folkloru u Sisku, preko poslijeratne generacije zaslužne za obnovu rada ansambla, do danas aktivnih članova.

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna mogu se nabaviti u Knjižari i papirnici AMK Sisak i na blagajni Dvorane Brezovica na dan koncerta. Sponzor događaja je INA d.d., a pokrovitelji Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

najčitanije