Koncert Darka Žuka u Glazbenoj školi ''Fran Lhotka'' Sisak

ibb

261020211635250300.jpeg

U organizaciji koncertne djelatnosti Gradske galerije Striegl u petak, 10. studenog u Glazbenoj školi Fran Lhotka Sisak, koncert će održati pijanist Darko Žuk s Mozartovom Sonatom u D-duru, KV 284 i izborom djela Dore Pejačević. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Darko Žuk  rođen je u Sisku 1971. Prve poduke klavira dobio je u Zagrebu od prof. Ane Nagy u nižoj (Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”), te od prof. Tatjane Patarčec (Gš Blagoja Berse) u srednjoj glazbenoj školi. Studij (1994.) i Magisterij klavira (1998.) završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Ksenije Kos. Tijekom i nakon redovnog školovanja pohađao je te aktivno sudjelovao na seminarima istaknutih svjetskih pijanista i klavirskih pedagoga, a usavršavao se u Duinu kod A. Delle-Vignea te u Lovranu kod M. Ambokatze. Bio je sudionik pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj, Mađarskoj i Njemačkoj. Do sad je imao niz solističkih recitala, između ostalog, u organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih te udruge “Homer”.  Isticao se i kao komorni glazbenik nastupajući u najrazličitijim komornim sastavima. Također je tumačio solističke dionice najznačajnijih klavirskih koncerata uz vodeće hrvatske orkestre (Orkestar MOC-a, Zagrebačka filharmonija, Windstrings, Simfonietta, Varaždinski komorni orkestar).

Tijekom svog umjetničkog razvoja djelovao je i kao klavirski pedagog glazbenih škola u Zagrebu (Bersa, Lisinski, Zajc). U tom razdoblju bavio se također i stvaralačkim radom. Dio njegovih komornih ostvarenja ugledalo je svjetlo dana zahvaljujući izvedbama njegovih učenika i kolega. Danas je predavač obligatnog klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U dosadašnjem pedagoškom radu može se pohvaliti nagradama, među kojima je nekoliko prvih, koje su na domaćim i međunarodnim natjecanjima mladih pijanista osvajali njegovi učenici od kojih su danas neki i uspješni studenti te pedagozi klavira.

najčitanije