Koncert Ave Maria u crkvi Sv.Kvirina

imp

251020211635202861.jpeg

Bez obzira na zahtjevnu epidemiološku situaciju u zemlji i svijetu, hrabri ljudi se i dalje trude organizirati kvalitetne programe. Jedan takav, glazbenog žanra, ove subote organizira Udruga Siscia Vox Mundi, a riječ je o koncertu Ave Maria.

siscia vox mundi

„Na koncertu će se izvoditi djela hrvatskih, posebice sisačkih skladatelja posvećenih Blaženoj Djevici Mariji. Zanimljivo je da je Ave Maria najuglazbljivaniji tekst koji postoji u klasičnoj glazbi.“, rekla nam je Iva Mihelić, tajnica udruge.

Tijekom koncerta na kojem će se izvoditi djela hrvatskih skladatelja posvećena Blaženoj djevici Mariji, pjevat će sopranistice Margareta Klobučar i Iva Mihelić, mezosopran Tihana Herceg Ivšić, na orguljama će svirati velečasni Robert Jakica, a dirigirati Jelena Blašković. Nastupaju dva zbora, sisački Katedralni zbor i ansambl Siscia Vox Mundi, a planirano je i gostovanje Tamburaškog kvarteta Glazbene škole Frana Lhotke.

Program ovog koncerta zamišljen je kao posveta hrvatskim, posebice sisačkim skladateljima koji su s posebnim štovanjem i inspiracijom glazbeno oplemenili štovanje lika Blažene Djevice Marije.
Koncert će se održati 21. studenoga u Bazilici Sv. Kvirina u Sisku, s početkom u 20h, te će se tijekom koncerata pridržavati svim epidemioloških mjera i uputa.

Koncert će se moći i pratiti uživo, na facebook stranicama udruge Siscia Vox Mundi i Sisačke biskupije.

ave maria

najčitanije