Kolapjani prošli u finalnu večer Festivala dalmatinskih klapa

imp

251020211635198390.jpeg

Nakon dvije izborne večeri 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021. koje su održane ovog vikenda u Omišu, poznati su sudionici završnice.
Prolaz u finalnu večer svojim su nastupima tražile i sisačke klape – ženska klapa Lađarice i muška klapa Kolapjani.
Stručno povjerenstvo u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, mo. Mojimir Čačija, Mirko Barišić, prof. Velebit Veršić i prof. Blaženko Juračić, odlučilo je da što se tiče sisačkih klapa u finalnu večer idu Kolapjani.

Osim Kolapjana prolaz u završnicu kod muških klapa izborile su klape: Vinčace-Novi Vinodolski, Kaše-Dubrovnik, Stine-Zagreb, Mriža-Split, Bošket-Zagreb, Krunik-Kučine, Sagena-Zagreb, Sebenico-Šibenik i Concordia-Međugorje.
Prolaz u završnicu kod ženskih klapa izborile su klape: Kapric-Zadar, Luše-Split, Oželanda-Zagreb, Figurin-Zagreb, Euterpa-Zagreb, Ventula-Split, Stentoria-Daruvar, Sorelo-Zagreb, Stivanja-Trogir i Mir-Međugorje.

„Hvala svima na lijepim željama, čestitkama i podršci, a najviše se zahvaljujemo našoj dragoj voditeljici Marijani Ivšić Kolić.“, poručuje ekipa Kolapjana.

Završnica ženskih klapa održat će se u petak 16. srpnja u 21 sat na trgu Sv. Mihovila, dok će se završnica muških klapa održati u subotu 17. srpnja u 21 sat, također na trgu Sv. Mihovila u Omišu.
Obje večeri prenosit će Hrvatska televizija.

foto: FDK Omiš

najčitanije