Kolapjani na Kaštelanskom điru

imp

261020211635242610.jpeg

Nakon ovogodišnjeg nastupa na Večeri novih skladbi u sklopu Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018. godine klapa Kolapjani iz Siska ovog vikenda gostuje u Kaštel Kambelovcu, gdje će nastupiti na Večerima dalmatinske pisme.
Kolapjani su već nekoliko godina nastupali na tom festivalu,a nakon duže stanke ove godine zapjevat će na jubilarnom 20-tom Kaštelanskom điru i predstaviti se sa pjesmom „Da kraj tebe zaspin vilo“ za koju je glazbu napisao Dalibor Pirc, tekst Štefanija Soldan, dok vokalni aranžman za klapu potpisuje njihova umjetnička voditeljica prof. Marijana Ivšić Kolić.
Na Kaštelanskom điru koji će se održati 22.srpnja 2018. godine s početkom u 21 sat na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu nastupit će ukupno 21 klapa, a uz Kolapjane zapjevat će klape Cambi, Šufit, Kaše, Skradinke, Štorija i mnoge druge.
Ova festivalska večer popularna je među klapskom publikom jer klape uz festivalski orkestar pjevaju skladbe u kojima se spajaju tradicionalna i zabavna glazba i za koju večer se uvijek traži karta više.

najčitanije