Književni susret: ''Nećak'' i ''Sisak se pretvara da spava''

ibb

261020211635254767.jpeg

U Odjelu Caprag sisačke knjižnice večeras će se održati književni susret sa Sinišom Matasovićem, sisačkim književnikom koji će publici predstaviti svoj roman ”Nećak” i zbirku poezije ”Sisak se pretvara da spava”. Promocija počinje u 18 sati.
Siniša Matasović rođen je 16. lipnja 1980. godine u Sisku, gdje i živi. Poeziju i prozu piše od 2008. godine. Svoje je radove objavljivao u književnim časopisima i zbornicima diljem Hrvatske nakon što je na raznim književnim natječajima uvršten u nagrađene i pohvaljene autore.
Član je Matice hrvatske i zagrebačke pjesničke udruge Jutro poezije. U sisačkoj Matici moderira i vodi poetska okupljanja – Stihovnica Siska, pomoćnik je urednika časopisa Riječi.
Objavio je zbirku poezije ”Sisak se uspješno pretvara da spava” 2015. godine, koju dijeli u tri ciklusa: Odloptavanje, Pustopoljinama, Sisak se uspješno pretvara da spava i u sva je tri zaljubljen: u prvoj u ljubav, u drugoj u život, a u trećoj u grad. I ljubavi i gradu iznova daje šansu kroz svaki novi stih i ne dopušta razočaranju ili pesimizmu da preuzmu glavnu riječ.
Kao u knjizi poezije ”Sisak se uspješno pretvara da spava”, Matasović je i u romanu ”Nećak” tražio motiv u Sisku. Nećak govori o tranzicijskome vremenu – pljački, političkim malverzacijama, besprizornome životu mladeži, usamljenosti pojedinca. Mješavina je autobiografije, dokumentaristike i fikcije.

najčitanije