Kino klub Sisak započeo s radionicama Planet filma

imp

Kino Klub Sisak Planet Film

Kino klub Sisak započeo je provedbu projekta Planet film, koji ima za cilj snimiti dva kratkometražna filma, a prvi film koji će se snimiti bit inanciranog od strane HAVC-a i Grada Siska.
Radionice Planeta film zamišljene su kao sažeti satovi filmske kulture. Kroz projekt se prolaze sve osnove izrade filma – od pisanja scenarija do snimanja i montaže.

 

„Polaznici iz gotovo svih osnovnih škola s područja Siska okupili su se u prostorima CIKS-a. Polaznici su se zajedno s voditeljem projekta međusobno upoznali te im je predstavljen projekt, plan rada i ciljevi koji se planiraju ostvariti. Od sljedećeg puta krenut će se s teorijskim dijelom kroz koji će se naučiti osnovno znanje izrade filma.“, kažu u Kino klubu Sisak, dodajući da za zaokruživanje cjeline polaznici imaju mogućnost otići na filmske festivale gdje će se upoznati s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

 

Kao dodatnu vrijednost cijelome projektu svi koji sudjeluju razvijaju svoje organizacijske i komunikacijske vještine, a usto dobivaju iskustvo rada u timu gdje imaju priliku prepoznati svoje prednosti i nedostatke.

 

„Pridruži nam se i ti! Radionice su u potpunosti besplatne i ne zahtijevaju ništa drugo osim tvoje pažnje i volje za upoznavanjem novih ljudi i novih stvari. Jer samo zajedno možemo biti na korak do filma!“, pozivaju iz Kino kluba Sisak.

najčitanije