Kino klub Sisak proslavio prvi rođendan!

imp

261020211635287491.jpeg

Prvi dan jeseni, 23.rujna, svečano je obilježen u Kino klubu Sisak. Razlog za slavlje nije bio početak jeseni nego rođendan, i to prvi.

Kino klub Sisak jedino je okupljalište filmaša i filmofila iz Sisačko – moslavačke županije. Promiče filmsku kulturu i umjetnost te edukaciju mladih naraštaja kroz radionice i tečajeve. U manje od godine dana svojega postojanja, Kino klub Sisak snimio je niz filmova. Prvi je takav film Iskreno božje magare, dokumentarni film o drevnoj borilačkoj vještini kendo, u kojoj se protivnici nadmeću bambusovim štapovima. Potom slijedi film Sisak je srce moje, a nakon njega Why not USS, film snimljen u suradnji s Udrugom sisačkih studenata, koji otvoreno progovara o studentskom životu, te dva filma o plesu – Happy i film o Športsko plesnom klubu TOP STEP.
Nadalje, Kino klub Sisak je od 4. – 6. rujna organizirao prvi Star Film Fest. Riječ je o festivalskoj filmskoj manifestaciji koja je privukla, zajedno s izložbama, predavanjima i filmskim i fotografskim radionicama te filmskim projekcijama, oko 500 ljudi.

Trenutno su, osim filmskih radionica, u pripremi dva projekta, drugi Star Film Fest (koji će se održati od 4. – 6. rujna 2015. godine) te jedan projekt kojeg još uvijek drže u tajnosti ali ističu kako će mnoge potaknuti na razmišljanje.

najčitanije