“Kakva majka, takva kći” Kazališta Smješko na Prologu

imp

261020211635239436.jpeg

11. Festival regionalnih kazališta Prolog nastavlja se danas s predstavom „Kakva majka, takva kći“ koju na kazališne daske Kazališta 21 donosi Kazalište Smješko.
Predstava je nastala prema tekstu Frane Marije Vranković, a režiju potpisuje Jasmin Novljaković. Glume Mia Krajcar i Mirta Zečević.

„Kakva majka, takva kći“ predstava je koja se bavi biografijom naše prve novinarke, književnice i aktivistice Marije Jurić Zagorke i to razdobljem njena života do dolaska u Zagreb. Opisuje slojevit odnos Zagorke s majkom koja je ostavila dubok trag na njen život i stvaralaštvo. Iako su bile slične po damskom skrivanju svoje dobi i datuma rođenja, izgledu te tužnom kraju, Marija i njezina majka imale su potpuno suprotne poglede na svijet i smisao uspješnog života. Ovo je predstava o obilju ljubavi u tom odnosu, poštovanju, toleranciji te o sukobima kćeri i majke.

Predstava „Kakva majka, takva kći“ u Kazalištu 21 počinje večeras u 20 sati, a preporuča se gledateljima iznad 15 godina.
Cijena pojedinačne festivalske ulaznice 30 kn; za studente, umirovljenike i učenike 20 kn. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije početka projekcije odnosno programa.

najčitanije