''Juriš lake konjice'' Scene Sisak u jurišu na festivalsku nagradu

ibb

261020211635254828.jpeg

Kazališna karavana 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera (57. FHKA), čiji je prvi dio od 12. do 14. svibnja održan u Pazinu, ovoga vikenda seli u Vodice.
U sklopu festivala nastupaju 22 najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine koje su, od ukupno 179 prijavljenih, stručnim odabirom eminentnih hrvatskih kazališnih djelatnika – izbornika Festivala, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u. –među njima je i predstava ”Juriš lake konjice” u izvedbi Scene Sisak, pobjednička predstava ovogodišnje županijske smotre amaterskih kazališta.
U vodičkom dijelu Festivala od 26. do 28. svibnja, uz predstavu Scene Sisak, bit će prikazano još deset predstava iz Vodica, Dubrovnika, Nedelišća, Gospića, Prološca, Zagreba, Siska i Slavonskog Broda te iz Slovenije i BiH. ”Juriš lake konjice” na repertoaru je u nedjelju.
Po završetku svakoga dana Festivala održavaju se okrugli stolovi sudionika i stručnog Prosudbenog povjerenstva koje prati sve izvedbe i odlučuje o pobjednicima Festivala.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mirta Zečević, članica glumačkog ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta te akademski profesori i redatelji Robert Raponja i Dubravka Crnojević-Carić, u konkurenciji od 22 hrvatske festivalske predstave odlučit će o nagradama: za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

najčitanije