Izložba Davora Žilića “Slike zaustavljenog vremena”

imp

261020211635252929.jpeg

„Slike zaustavljenog vremena“ – naziv je izložbe Davora Žilića koja je povodom obilježavanja blagdana Sv. Lovre i Dana grada Petrinje sinoć otvorena u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji.

O izložbi:
Povodom obilježavanja blagdana Sv. Lovre i Dana grada Petrinje, galerija Krsto Hegedušić predstavlja izložbu Davora Žilića kojom ovaj umjetnik slavi 20 godina svog profesionalnog umjetničkog djelovanja.
U tih dva desetljeća svog profesionalnog djelovanja kao slikar, ovaj vrijedni i uporni umjetnik ostvario je zavidan opus kojeg odlikuje izražajna kompaktnost, stilska ujednačenost, korištenje tradicionalnih, tj. klasičnih slikarskih tehnika i metoda starih majstora te potreba za obuhvaćanjem onog specifičnog trenutka u vremenu i realnom svijetu kojeg Žilić upravo zbog vlastite umjetničke fascinacije prenosi na svoja platna. Opredijelivši se za realističke pristupe u svojoj slikarskoj metodi, radovi kojima se Žilić predstavlja na ovoj izložbi, ukazuju na sva motivska utočišta njegovih slikarskih fascinacija: portreti, pejzaži i mrtve prirode. Upravo su to tri kritične točke oko kojih se razvija temeljni idejni koncept ove izložbe, ali i sadržajno-ideološko strukturiranje slikarskog opusa ovog umjetnika.
Autori izložbe su Davor Žilić i Alma Trauber a možete ju pogledati do 20.kolovoza.

najčitanije