InfoLimači sudjelovali u obaranju svjetskog rekorda u programiranju

nn

Jučer, 15. kolovoza 2017. godine, polaznici informatičke radionice InfoLimač: Una Vasilik, Roko Milić, Dino Milić, Borna Knežić, Martin Dužić, Leon Kobal, Matej Pešun i Jakov Janušić, koja se održala u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, pod vodstvom mentora Ivana Rakarića, sudjelovali su u „Moonhacku 2017“, prvom globalnom „hackathonu“ namijenjenom djeci. Na taj je način Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak postala prva knjižnica – vlasnik certifikata u obaranju svjetskog rekorda!

„Moonhack“ je prilika za postavljanje svjetskog rekorda u broju djece koja programiraju, a ideja dolazi od Code Club tima iz Australije. Prošle je godine 10 207 australske djece sudjelovalo u ovom besplatnom projektu. Ove su godine otišli korak dalje! Podignuli su cijeli projekt na globalnu razinu! Od Sydneyja do Seoula, od Dhake do Siska, djeca iz cijeloga svijeta imala su taj dan priliku uključiti se i programirati.

Djeca polaznici InfoLimač radionice tri su dana požrtvovno radila na svojim projektima da bi ih predali 15. kolovoza na službenoj stranici te tako dobili svoj certifikat i postali djelićem povijesti. I uspjeli su, te ponosno mogu reći da su sudjelovali u obaranju svjetskog rekorda u programiranju za djecu! Pri izradi projekata djeca su se koristila programskim jezikom Python i online aplikacijom za programiranje pod nazivom Scratch. Izradila su dva projekta, koristeći svaki od alata (Python i Scratch).

Svim InfoLimačima, kao i djelatnicima sisačke kjnižnice, ekipa Radio Siska čestita od srca!

Knjiznica

najčitanije