„Industrijska baština Siska“ u Karlovcu

imp

261020211635256703.jpeg

Industrijsku baštinu grada Siska imat će priliku kroz istoimenu izložbu od večeras upoznati i Karlovčani. Naime u Gradskom muzeju Karlovac večeras se od 19 sati otvara izložba koju zajednički organiziraju Gradski muzej Sisak i Foto galerija „Siscia Obscura“.
Na njoj će industrijska baština biti prezentirana kroz povijesni i tematski pregled, autora mr. sc. Vlatka Čakširana, ravnatelja Gradskog muzeja Sisak te kroz fotografije četiri hrvatska fotografa – Stanka Abadžića, Damira Matijevića, Janka Belaja i Miroslava Arbutine.
„Ovi vrhunski fotografi od kojih je svaki do sada ostvario svoj osobni stil fotografiranja stavljeni su u jedno sasvim novo okruženje, njima nepoznato i novo, u kojem su primijenili svoj prepoznatljiv fotografski rukopis. Tako da su se sa street fotografije, aktova, reklamne i dokumentarne fotografije koje oni rade, odjednom prebacili u tamne prostore hala, među kaose linije, uske prostore…“ – rekli su najavljujući izložbu u Gradskom muzeju Sisak.
Zajednička izložba spaja povijesni kontekst razvoja grada Siska i njegove industrijske baštine s umjetničkim pristupom koji konstatira postojeće stanje. Na taj se način javnost nastoji senzibilizirati za tu problematiku te potaknuti na razmišljanje o mogućnostima iskorištavanja industrijske baštine kao mogućeg generatora razvoja grada Siska. Ujedno, to može biti primjer drugim sredinama kako se može potaknuti rasprava o navedenoj problematici.
Izložba se može pogledati sve do 7. travnja 2017. godine.

muzej karlovac

najčitanije