Idući tjedan humanitarni koncert „Zajedno za Glazbenu“

mradenovic

251020211635199375.jpeg

U prošlogodišnjem potresu teško je oštećena Glazbena škola Fran Lhotka, skupljaju se financijska sredstva za njenu obnovu, a pritom veliku ulogu upravo igraju učenici. Nakon nastupa s Gudačkim kvartetom Rucner, učenici će nastupiti i uz slavne Zagrebačke soliste na humanitarnom koncertu kampanje „Zajedno za Glazbenu“ za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji.

U potresu koji je pogodio ovo područje više od 360 učenika i 40 učitelja u potresu je ostalo bez svojih prostora za učenje i rad.

“U Glazbenoj školi Frana Lhotke u pratnji svojih učitelja, tisuće su mališana po prvi put zasvirali na instrumentima, naučili prve note, pjevali u zboru, odagnali svoje strahove i zabilježili svoje prve javne nastupe. Neizmjeran je doprinos koji je škola dala razvitku glazbene kulture u ovom kraju. Danas, nakon potresa, naša je županija izgubila jedinstveni kulturni centar te ostala bez prostora za koncertnu djelatnost za stotine svojih učenika i učitelja. Nažalost deseci učenika su se ispisali, odnosno do sada se nisu vratili nastavi.

Sada nam je najvažnije osigurati si prostor kako bi mogli normalno započeti novu 2021./22. školsku godinu. U budućnosti bi željeli što više učenika pripremiti za studij kako bi nam se vratili i nastavili glazbeno obrazovanje u Sisku. Željeli bi otvoriti i neke nove odjele poput udaraljki, orgulja, harfe i dr“, poručuju iz škole.

Koncert koji će ujedno biti i prvo veće kulturno događanje u našem gradu održat će se  u Rafinerijskom domu,  13. svibnja u 19:00 sati.

Glazbena škola otvorila je i poseban kunski i devizni račun, a više informacija o uplati možete pronaći na školskoj internetskoj stranici.

najčitanije