Hit komedija "Rodijaci" stiže u Sisak

nn

261020211635236575.png

Ove subote u Sisak stiže pučka hit komedija o hercegovačkim gastarbajterima – “Rodijaci”. U ovoj jednosatnoj komediji s dva lica, Stipana i Matišu glume Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić, koji potpisuje scenarij i režiju.

Gastarbajteri na duhovit način oslikavaju vrijeme u kojem živimo i razdoblje rata koje je iza nas, kao i događaje iz života dvojice hercegovačkih gastarbajtera koji napola nepismeni, bez znanja, rade u Njemačkoj. Odlična i duhovita predstava od prve scene kod gledatelja izaziva smijeh koji traje sve dok se zastor ne spusti. „Nema naroda koji nema svojih nevolja, što bi rekao Kikaš, niti ima čovjeka bez muka. Danas živimo u siromašnijem vremenu i duhovno i materijalno, u depresivnijem vremenu, s manje nada u bolju budućnost. Živimo u vremenu kada se narod u skladu sa svjetskim trendom sve više tretira kao stoka, roblje, “stoka sitnog zuba”, glasačka mašina u takozvanoj demokraciji korupcije“, rekao je scenarist i redatelj Velimir Pšeničnik Njirić, te dodao kako su prvi vidljivi simptomi propasti svake civilizacije bili urušavanje moralnih i kulturnih vrijednosti.

Miro Barnjak koji glumi Stipana kaže kako su se na predstavu odlučili jer je to glumačka predstava. „U njoj je pretežito sav teret predstave na glumcu, njegovom talentu i zanatu, njegovom osjećaju za publiku, njegovom šarmu i iskustvu“, naglasio je Barnjak.

Na izvedbu glumaca i predstavu gotovo jednako dobro s pozitivnim emocijama reagiraju svi, od djece pa do staraca, neovisno o školskom obrazovanju i pripadnosti ovim ili onim društvenim statusima ili skupinama.

Predstava je na rasporedu u subotu u 20h, u Domu INA Rafinerije nafte Sisak.

Ulaznice potražite:
Knjižara i papirnica AMK
Proxima informatik
prodajna mjesta www.eventim.hr

najčitanije