Gostovanje Božice Brkan na tribini „Siniša Matasović vam predstavlja“

mradenovic

261020211635237307.jpeg

U idućem izdanju nedavno pokrenute književne tribine Siniša Matasović vam predstavlja, gošća će biti nagrađivana književnica i novinarka Božica Brkan. Naglasak okupljanja bit će na dvije najnovije prozne knjige ove produktivne autorice rodom iz Okešinca pored Križa. Zbirka priča „Umrežena“ pisana je na standardnome hrvatskom jeziku i pretežito govori o ljudskom otuđenju u takozvanoj virtualnoj stvarnosti u kojoj čovjek ima osjećaj da mu je sve lako dostupno, ali istodobno živi u svijetu samoće, u svijetu koji nestaje. Druga zbirka priča „Život večni“ pisana je na kajkavskome narječju, preciznije na moslavačkoj kekavici, a bavi se svakodnevnim problemima i anegdotama žitelja toga kraja.
Božica Brkan autorica je i brojnih novinarskih priloga te različitih kuharica, tako da razgovor na tribini neće obuhvatiti samo teme navedenih zbirki priča. Tribina „Siniša Matasović vam predstavlja“ održava se svakog mjeseca, a Matasovićev cilj je prikazati suvremenu proznu produkciju. Ove godine planira i gostovanje nekih stranih autora.
Božica Brkan u Odjelu za odrasle Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac gostuje u utorak, 29.siječnja s početkom u 18 sati.

najčitanije