“Gospođica Julija” u Kazalištu 21

imp

251020211635202708.jpeg

Prosinac u Domu kulture donosi djelo najpoznatijeg švedskog autora, književnika, slikara i fotografa za kojeg kažu da je jedan od tvoraca modernoga kazališta, Augusta Strindberga i njegovu Gospođicu Juliju.

“Gospođica Julija” nastala je u koprodukciji s Kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca i HNK Osijek, u režiji Aide Bukvić, a glume Matea Marušić, Vladimir Tintor i i Petra Blašković.
Predstava donosi priču o grofovskoj kćerki Juliji koja iz čiste dosade i inata stupa u ljubavnu vezu sa slugom na imanju njezina oca, Jeanom, priča o dominaciji i manipulaciji, staleškom i rodnom nadmetanju koja gotovo predvidivo završava tragično, bolno suvremeno, svevremeno, onako kako muškarci i žene prečesto strast pretvaraju u borbu do istrebljenja.

Predstava “Gospođica Julija” održat će se u petak, 4.prosinca, u 20 sati u Kazalištu 21. Ulaznice po cijeni od 30 kuna u prodaji su na www.ulaznice.hr ili na blagajni Doma kulture KKV Sisak radnim danom od 15 do 20 sati te vikendom sat vremena prije projekcije / programa.

Gospodjica-Julija-PLAKAT-PREVIEW-sezona-2020-2021

najčitanije