Goranovci pozivaju na slavljenički koncert

imp

261020211635250230.jpeg

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić 25.studenog velikim koncertom obilježava 65 godina djelovanja. Ovaj folklorni ansambl grada Siska i Sisačko-moslavačke županije s preko 150 članova u šest selekcija čuva tradiciju i kulturnu baštinu svog kraja, a dio su jutros pokazali družeći se sa Siščanima na Gradskoj tržnici pozivajući ih tako na svečani koncert i promociju monografije.

“Očekuje vas spektakl kakav do sada niste imali prilike vidjeti i koji će pokazati presjek našeg rada kroz sve godine djelovanja i nove premijerne izvedbe.Sudjelovat će mnoge generacije koje su utkale dio svojih života u rad Ansambla i ostavile trag ljubavi u očuvanju kulture i tradicije našeg kraja i zemlje.” – poručuju Goranovci.

goranovci 1 goranovci 2 goranovci 7
U okviru koncerta bit će promovirana i monografija Ansambla koja će pokazati presjek rada svih selekcija od početaka 1952. godine do danas i kroz tekst,fotografije i novinske članke oživjeti i zabilježiti trajno povijest Ansambla.
Slavljenički koncert “65 godina s vama” FA Ivan Goran Kovačić održat će 25.studenog u Dvorani Brezovica s početkom u 19.30. Karte po cijeni od 40kuna mogu se nabaviti u Knjižari i papirnici AMK te na dan koncerta na blagajni dvorane.

goranovci 4 goranovci 5goranovci 6

najčitanije