„Glazba u kostimu“ prof.Tatjane Rožanković u Državnom arhivu

imp

Večerašnjom prezentacijom na temu Glazba u kostimu nastavlja se projekt „Moja priča o glazbi“ nastalog suradnjom prof. Tatjane Rožanković i Državnog arhiva u Sisku.
Radi se o predstavljanju osobne zbirke profesorice Rožanković koja sadrži mnoštvo podataka o glazbenim događanjima (koncerti i koncertni ciklusi, premijere i praizvedbe djela, festivali, gostovanja, obljetnice, seminari, natjecanja), ali i o autorima, skladbama, glazbenim umjetnicima i ansamblima, kako u nas, tako i u svijetu.
„Projekt će biti realiziran kroz pet prezentacija tijekom jeseni 2017. godine koje će u prvom redu biti glazbeni doživljaji, jer ćemo uz stručno, muzikološko vodstvo vlasnice zbirke, imati priliku poslušati i pogledati audio i video zapise sa događaja kojima je profesorica svjedočila, popraćene njenim impresijama i kritičkim osvrtom. Ovim projektom ćemo široj publici predstaviti i posebnu vrstu zapisa koju u arhivskoj teoriji i praksi zovemo stampata te ukazati na moguće aspekte njihova korištenja. Ovaj pojam podrazumijeva sav tiskani materijal nastao radom jednog stvaratelja ili pak više njih, no, objedinjen u zbirci prikupljenoj po kriterijima kolekcionara kao što je to ovdje slučaj. Program je namijenjen svima koji žele proširiti saznanja o glazbi i steći svoja prva iskustva slušanja glazbe ili te spoznaje proširiti.“ – poručili su organizatori.

Termini prezentacija:
1. Glazba u kostimu utorak 17.10.2017. u 19,00 sati
2. Glazba bez riječi ponedjeljak 23.10.2017. u 19,00 sati
3. Glazba i obratno ponedjeljak 30.10.2017. u 19,00 sati
4. Misterij glazbe utorak 07.11.2017. u 19,00 sati

najčitanije