Gitare i tambure na ovogodišnjem Ciklusu adventskih večernjih koncerata u sisačkoj katedrali

imp

261020211635259292.jpeg

Glazba titrajuće žice, izvedena na gitarama i tamburama, a oplemenjena ljudskim glasom, tema je ovogodišnjeg Ciklusa adventskih večernjih koncerata u sisačkoj katedrali. Organizator Ciklusa je Gradska galerija Striegl i Sisačka biskupija.
Drugu adventsku nedjelju, 4. prosinca, obogatit će zvuk gitare pod prstima vrsnih umjetnika Zagrebačkog gitarističkog kvarteta. Na programu sisačkog koncerta izvesti će izbor Bachovih Preludija i fuga te djela jednog od najznačajnijih skladatelja francuskog baroka Jeana-Philippea Rameaua. Koncert će se održati 4. prosinca u 20 sati u Katedrali. Ulaz je slobodan.
U nedjelju 11. prosinca, u okviru ovogodišnjeg Ciklusa adventskih večernjih koncerata u sisačkoj katedrali, tijekom svete mise Slavonsko Tamburaško Društvo “Pajo Kolarić” izvesti će Peranovu „Hrvatsku pučku misu“ (Došašće) koju je za ženski pjevački zbor i tamburaški zbor obradio njhov dirigent Dragutin Stivaničević. Nakon mise izvesti će kratki program od nekoliko prigodnih pjesama. program počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

najčitanije