Film „Starac i roda“ večeras na ljetnom kinu

mradenovic

251020211635198127.jpeg

Dom kulture Kristalna kocka vedrine i ove godine organizira Ljetno kino – kino point na otvorenom na Ljetnoj sceni Kazališta 21.
Ljetno kino – kino point počinje u petak, 23.srpnja, u 21 sat filmom “Starac i roda” u režiji Tomislava Jelinčića. Ovaj dokumentarni film podsjetnik je na nedavno preminulu rodu Malenu.
Starac i roda priča je o Malenoj i Klepetanu, rodama o kojima se brinuo Stjepan Vokić, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda.
Lovci su Malenoj prije 28 godina propucali krilo i tako je zauvijek vezali uz zemlju. Uzevši je k sebi, Stjepan joj je spasio život. Od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća i toplog vremena.
Malena je 2002. godine na krovu Stjepanove garaže pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine te su zajedno do sada odgojili preko 60 malenih roda. No, svaka jesen donese i tužan rastanak – Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi, a Malena ostaje sama u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu i dočekala svog Klepetana. A Stjepan, što bi Stjepan bez Malene? Godine prolaze, godišnja doba se izmjenjuju i uvijek stignu bolne jeseni, ali i radosna proljeća. Ovo je priča o Malenoj, Klepetanu i Stjepanu, o njihovoj istinskoj odanosti… Ali i dubokoj samoći.
Ulaz je slobodan.

najčitanije